Skaffa en mandala tattoo

Vad är en mandala tattoo? Ordet mandala betyder “cirkel” på sanskrit. Det är en geometrisk form som kan bestå av cirklar, trianglar, linjer och andra former. Inom hinduismen och buddhismen har mandalan en spirituell betydelse, ofta ska mandalan symbolisera helheten av universumet vi lever i. Om du är intresserad av att skaffa en mandala tattoo kan den dock betyda precis det du vill att den ska betyda.

Mandala tattoo – en varierad stil

Att skaffa sin första tatuering är inte alltid helt lätt. Många vill ha en tatuering utan att nödvändigtvis veta exakt vad för motiv de vill ha. Ett bra knep för att komma fram till en konkret idé kan vara att utgå från någon typ av form eller stil, till exempel en tatuering i form av en mandala. En Ovärdelig Mandala tattoo är en sådan som du själv fyllt med mening. Som du säkert förstått går en mandala tattoo att variera in i det oändliga. De geometriska former som utgör mandalan kan omge vilken typ av motiv som helst.

Skissa din tatuering med tatueraren

Om du vill ha en unik tatuering – och det vill du förmodligen – är det en bra idé att skissa upp idén på förhand. Det finns olika sätt att göra detta på. Det mest uppenbara är förstås att du kontaktar tatueraren i förväg. Tillsammans kan ni gå igenom vad du är ute efter och artisten kan göra en skiss som du sedan får godkänna. Ett annat alternativ är att du tar kontakt med någon fristående person som gör tatueringsskisser. Det finns många som gör det på Instagram. Processen ser då likadan ut med undantag för att du sedan tar den slutförda skissen till den tatuerare du valt. Om du vill ha en tatuering i form av en mandala kan det vara en bra idé att söka upp en tatuerare som är specialiserad på just sådana tatueringar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *