PCR test i Stockholm?

Bor du i Stockholm kan du lätt hitta en klinik som utför PCR test. Det kan vara för du har symptom och vill testa dig eller för att du behöver intyg inför resan. Många länder i Europa kräver ett PCR test om du ska resan dit från Stockholm. Tänk då på att många länder också har kravet att det inte får vara mer än 72 timmar gammalt. Testet används för att ge en diagnos och storskaliga testningar kan motverka spridning. Därför är det också viktigt att du testar dig om du känner symptom på Covid-19. På så sätt kan smittspridningen minska.

PCR test i Stockholm

Privata aktörer är framför allt de som testar om du behöver ett intyg till resa. Du kan boka banbrytande PCR test Stockholm som är säkert och tryggt. Innan du ger dig ut och reser är det rekommenderat att du kontrollerar på Utrikesdepartements hemsida vad som gäller. Vid avrådan om resor till ett speciellt land kan det vara svårt med försäkringar om något händer. Tänk också på att ett negativt PCR test som du gör i Stockholm är en ögonblicksbild och du kan smittas på resmålet eller under resan. Fördelen med ett test är att du snabbt får besked.

Hur går ett test till?

Har du känt symptom i 24 timmar bör du ta ett PCR test. Det går snabbt och det är enkelt. Du kan ibland också göra testet hemma så du slipper ta dig till sjukvården. Hur själva testet går till kan variera. Vanligen så görs ett test av saliv, svalg och näsa. När du beställer ditt test får du instruktioner. Många gånger kan du beställa ditt test genom att använda Bank-ID men det går också att ringa. Det finns på vissa orter också möjlighet till drive-in tester. Resultatet får du i regel inom 48 timmar och tänk på att inte umgås med andra innan svaret kommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *